A jóslásról

Számosan formálnak igényt konkrétan és minden egyéb kiegészítés nélküli jóslásra azok közül, akik megtisztelik látogatásukkal ezt a honlapot. Néhány szemponttal segíteném most, a jövőben hasonló igénnyel érkezőket.

A rúnák a „suttogók”.. Jó tanácsot súgnak, ha van fülünk hozzá.

Fontos tudni róluk, hogy néhány más orákulum-rendszer eszközeihez hasonlóan, az okkult dinamikai mező leképeződését teszik lehetővé. Vagyis annak megragadására alkalmasak, hogy egy adott dologgal kapcsolatban, milyen „erőviszonyok” vannak „érvényben” a kérdezéskor. A bölcs ember ezért nem türelmetlen. Érti ellenben, hogy a jövő a jelenből lesz, de legalábbis azon keresztül.

Hogy érthető legyen a suttogó rúnák szava, fontos egy pontos kérdés megfogalmazása. A pontosság azonban a probléma jellege szempontjából értendő, nem pusztán nyelvileg. Jellemzően rosszul érthetővé teszik a válaszokat az „igen-nem” választ kívánó kérdések, illetve a „mikor?” kérdőszót használók. Lényegesen használhatóbbak a „hogyan?” és „mi?”, „milyen?”, kérdőszavakkal létrehozott kérdések. Az érdeklődőknek érdemes lehet ezért a telefonhívás előtt kicsit átgondolniuk ebből a szempontból is a problémát, amivel a rúnákhoz fordulnak. Ha a kérdés nem helyesen megfogalmazott, akkor azt közösen kell kidolgoznunk, amire némi időt kell szánni.

Alapvetően négyféle eljárás valamelyikét javaslom ilyen jellegű rúnamunka igénylése esetén:
-Az első egy gyors, egyszerű módszer, ami elsősorban egy idői íven keresztül értelmezi a kérdéses problémát, illetve esetenként oki kapcsolatokat mutat. Az érvényes trendek megragadására lehet leginkább alkalmas.
-A második kicsit összetettebb módszer, ami szintén trend-azonosításra helyezi a hangsúlyt, azonban egy trend összetevőinek részletesebb kibontásán keresztül. A segítő és hátráltató tényezők azonosításában nyújt többet az előzőnél. -A harmadik a legösszetettebb eljárás, itt egy globális rátekintést nyerhetünk a problémára. A releváns tényezők, vagy „erők” csoportosulásai is megfigyelhetővé válnak, tehát a problémák valamelyest rész-problémákra bonthatók ezáltal. Az összetettebb információn túl, az esetleges teendők azonosításában lehet fontos.
-A negyedik pedig az Élethelyzet-analízis egy nagyon leegyszerűsített formája, ahol valamelyik előbbi módszer mellett az egyén személyes jellemzőit is igyekszünk valamelyest megragadni, és a rúnainformációkkal együtt megérteni a problémát. 

Az elsőtől a negyedik módszer felé haladva, egyre nő az időigény is, amit rá kell szánni az érdeklődőnek, alkalmazásukkor.

A rúnákkal való munka optimális esetben az érintett személy bizonyos mértékű részvételével zajlik, ezért ha van rá mód, mindenképp az telefonáljon, akinek a problémája, kérdése van. Pontosabb kérdésfeltevések és válaszok lehetségesek így.

 

További érdekességeket talál az Élethelyzet-analízis Facebook-oldalán.

 

© Minden jog fenntartva.
elethelyzetanalizis